lördag 26 maj 2012

Bröllop och lite annat

God morgon på er,

Idag sov Justin till över 8 och jag smög faktiskt upp en stund innan för att kunna njuta en stund av en tyst morgon. Visst är det härligt med lite egentid innan hela cirkusen drar igång.


Idag är det ju Pingstafton, varför firar vi det egentligen???? ja såhär står det på nätet..

Den kristna befolkningen firar pingst för att de vill fira att den heliga anden blev utskjuten över apostlarna i Jerusalem. Det var första gången i historien som tungotalet visade sig, det var ett tecken på uppfyllelse av den heliga anden. PÅ den dagen så döptes över två tusen människor till syndarnas förlåtelse i Jesu namn.
Det är många som anser att den kristna kyrkan fick sin begynnelse i och med den dagen. Pingst infaller alltid tio dagar efter Kristi himmelsfärds dag.

Själva ordet pingst kommer från det grekiska ordet pentekoste vilket betyder den femtionde. Det ordet har man valt på grund av att pingst är alltid femtio dagar efter påsk. När man pratar om pingst och vad det betyder för den svenska kyrkan, brukar man säga att pingst är den kristna kyrkans födelsedag. Det säger man för att det var på pingst som lärjungarna började utöva den kristna tron mer mot folket. De började också missioner i andra länder och den kristna tron spred sig ganska fort efter detta.

Annars förknippar man nog mest Pingst med att många passar på att gifta sig....Mattias friade väldigt fint till mig för ett antal år sedan men sen kom både hus och barn emellan och nu undrar jag om vi någonsin kommer till skott??????

Mina Röhnisch byxor är på och är så sköna att jag ska skrota runt i dom hela dagen.....utlovad trädgårdsträning blir det lite senare idag och givetvis bilder från det.


Och här en annan lite rolig sak... igår fick jag ett mail av Pia  som hört att jag skrivit och haft en tävling med solkrämen Proderm, som blivit bäst i test. Hon skrev då att hon själv använt den på hela familjen i massa år och t.om. skrivit en låt om den.....det är kärlek det. Här kan ni lyssna på den.

Nu alla sötisar hoppas jag att ni får en kanondag, det är ju lördag och vi ska i alla fall bara njuta och ikväll blir det Mello mys för att heja från Loreen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar