tisdag 10 januari 2012

Sova eller inte sova.......

God morgon,
Jag har ett dilemma..........vore tacksam för era kommentarer och tankar.
När ska dom små sluta sova middag på dagis??????????
Sedan några månade tillbaka har Justin inte sovit middag hemma på helgerna, men dock på dagis. Under hösten har vi haft jättesvårt att få honom att sova på kvällarna ( somnat först vid 21.30 ) har påpekat detta på dagis men dom verkar inte så pigga på att väcka honom. ( säger att det stör dom andra barnen )
När vi nu varit lediga över jul /nyår så har han inte sovit middag en enda dag. Varpå han somnat runt 8 på kvällen och sovit gott hela natten till 7.30 på morgonen. Perfekt!!!!!!!!!

Men nu är dagis igång igen och igår hade han sovit 1 timme!!!!!!!! varpå han somnade kl 21.30 igår kväll. Och han sover dessutom mycket sämre på natten vid sent insomnande plus att han är grinig på morgonen. Påpekade på dagis idag igen men inget större gehör. ( är förövrigt supernöjda med vårt dagis så det känns tråkigt )  Hur sjutton gör man??????? tips ???????

2 kommentarer:

  1. DEet är klart att du har rätt känner du inte att de lyssnar får du väl ta ett samtal med föreståndaren.
    När mina barn slutade behöva sov dag tid fick de vara med fröknarna uppe läsa saga o öva på att faktiskt vara tysta för att inte störa de andra barnen.
    Jag har själv jobbat som dagis fröken o det är faktiskt så det ska gå till.
    kanske dina fröknar försöker passa på att få en lugn stund själva när barnen vilar men då får de göra upp rullande schema om vem som tar uppe vilan. HUR SVÅRT KAN DET VARA ?
    Sen kan det faktiskt vara så att de tycker att din son somnar o sover så gott att de faktiskt anser att han antagligen behöver sova men då måste du stå på dig o berätta hur jobbigt det är med natt sömn o insomning ifall han sover på dagen och att ni nu har bestämt att han inte ska sova på dagis.
    De har ingen rätt att tvinga er att vika er på den punkten. Kram Patricia

    SvaraRadera
  2. Hej Annika!
    God fortsättning!
    Jag förstår inte att det skulle vara så svårt för dom att väcka honom. Vi hade precis samma problem med Zeb och då väckte de honom efter 30 minuter medan vissa barn väcktes efter 45 min eller en timme eller sov så länge de ville. Nu kör vi vakenvila för till slut blev 30 min för mycket det också. Och nu jag ett himla sjå att hålla honom vaken på eftermiddagen innan middagen... Hoppas på att det ska vara en övergångsperiod.
    Sköt om er! Kram Elina

    SvaraRadera