onsdag 29 februari 2012

Lite nyfiken.......

God kväll......
Mattias och jag sitter vid varsin dator och jobbar.....och kollar den hemlige miljonären. Inte speciellt socialt men så är det när vi båda är egenföretagare och har andra jobb. När ska man hinna allt.....
Justin sover gott och de stora barnen sover hos kompisar.



Jag har gått igenom min almanacka fram till augusti, känns lite hemskt att sommaren redan var över. hi hi. Men det är mycket som ska skrivas in, hur vi jobbar vem som hämtar, lämnar, när dagis stänger tidigare, utflykter, kvällsjobb, etc etc......känns skönt när det är gjort.




Men nu är jag lite nyfiken.......helt plötslig har jag fått väldigt mycket läsare i USA, och nu undrar jag givetvis vilka ni är????? några misstänker jag är gamla skolkompisar som bor Over There sedan många år. Men vilka är ni andra tro?????

Ha en fortsatt trevlig kväll......oj va mycket klockan är redan. Snart dags att sova. :)

Väder i min smak

Åh solen skiner och det är väder helt i fröken Duckmarks smak. Passade på att bara kliva utanför dörren på jobbet för att känna solens strålar. Härligt!!!!

Jag är kär!!!!

Som alltid när jag kommer till ACES så är det en massa nya saker. Butiken är fylld av vårens färger. Men det här är dagens stora favorit. Underbara doftljus och perfume wax från svenska företaget Dofta, närmare bestämt Halmstad. Www.dofta.com
Det naturliga perfume waxet är underbart i flera dofter. Det är ett naturligt wax och ekologisk mandelolja som kan användas direkt på huden.


Lite ditt o datt.....

God morgon, hoppas kaffet smakat bra.
Ja igår kväll firade vi Mattias med familjemiddag. ( glömde tyvärr ta ett kort, fy skäms på mig )
Men gladast på kvällen var helt klart Justin som fick både benskydd, plock och stöt av ett på bekanta. Ha. Blev så upprymd att han vägrade ta av dom när det var läggdags. Slutade med att han fick somna med dom på....
Nu bär det av till ACES för dagens arbetspass.....

Kram kram

tisdag 28 februari 2012

Ocky goes Årsta........

Hej på er,

Hunnit med ett trevligt möte på Barnaskaran i Årsta som kommer ta in mina Ocky kläder. Så glad för det såklart. Träffade trevliga Marina Pååg som är ägare till butiken. Fick hennes butik rekommenderad via en gemensam vän. Nätverk......älskar det som bekant. Klicka här och kolla in deras hemsida


Barnaskaran är en butik med både secondhand och nya kläder, perfekt mix tycker jag.
Ocky kommer finnas där senast nästa vecka, jag lägger ut på bloggen när det är på plats.

Mössor i turkos, cerise, grå och svart


 


T-shirt och College i flera färger



Nu väntar jag på svärmor som ska komma och göra kroppkakor. ( har ingen aning om hur man gör det och gillar det inte heller, men det är Mattias favorit ) Så hans snälla mamma kommer såklart hit och fixar idag när han fyller år. Vi som inte äter det ska få lasagne ( som jag faktiskt gjort ) hi hi....


Grattis älskling

Idag fyller Mattias år, vi firade honom ned sång i morse och frukost på sängen. Men jag tror det var Justin som tyckte det var roligast. De stora barnen somnade med en gång i vår säng och Mattias ville inte ha frukosten utan somnade om. Måste jag säga att jag bor med familjen alltid trött.!!!!

Nu är jag istället på väg på ett roligt möte på IQ Iniativet.

Ha det bäst.

måndag 27 februari 2012

Tjejmys

Ikväll har Ella och jag tjejmys. Justin somnade 19.30. Då passade vi på att slänga ihop lite scones för att sedan mysa framför familjen annorlunda.
Gud vad jag beundrar dessa mammor och pappor, dom är såååå duktiga.

Tjingeling.....

Kan det vara möjligt?????

Öm i hela kroppen, fryser och ont i halsen. Men det kan väl inte vara sant att jag ska bli sjuk igen. Åter på Apoteket, känns som jag lagt en mindre förmögenhet där i år......

God morgon

Jaha då var det dags att skrapa bilen igen. Jag som firat vår nu i flera dagar..... Men glad blev jag på T-banan när jag läste i Metro att vintern har gjort sitt. From onsdag ska det bli både soligt och milt och uppåt 7-8 PLUS grader. Heja våren!!!!!
Idag är det Nordic Social Media som gäller på jobbfronten. Så behöver ni hjälp med en proffsig Facebook sida är det bara att ni hör av er.

Kram

söndag 26 februari 2012

Skilsmässa & Ikea


Oj oj oj, i em fick jag för mig att åka till Ikea men tänkte först inte riktigt på att det är lönehelg.........men det blev jag väldigt påmind om när jag kom dit. Det var folk precis överallt och trotts att kl var närmare 16.30 så välde dom in genom dörrarna.

Mammor och pappor såg osams ut och ungarna gallskrek........Men jag undrar ibland om man absolut måste åka båda två.??????är det inte bättre att den en är hemma med barnen eller hittar på något mer barnvänligt????? kan nog bli en del skilsmässor efter dagens Ikea besök.
Själv var jag glad att jag bara hade Ella och en kompis med mig och Justin var på sitt favoritställe Ishallen med Mattias.

Köpte lite smått och gott, en ny matta, lite förvaring till Justins rum och värmeljus såklart.
Passade också på att kolla in Ikeas Vår/sommar utemöbler. Man hade gjort en massa fina uterum så fick mig att längta ännu mer till våren och sommaren.
Kolla in dessa.......

Såhär trevligt kan man göra på balkongen....


 Denna är min favorit, tyvärr blev bilden lite suddig..
Finns en stil för alla smaker.......



 Denna fina kruka vill jag ha i vår, bara 129 kr och i en fantastisk turkos färg.
 Visst längtar man efter våren......
Nu blir det att slappa i soffan ett tag och ladda inför jobbet i morgon.
Ha det bästa!!!!!!!!!!!!!

Soooool

God morgon kära läsare. Ja av bilden kan man tro att det bjuds på champagne till frukost...... Men icke!!!! Det var från vår mycket trevliga kväll igår hos våra bekanta Staffan och Lotta i deras nybyggda hus. Så fint och smakfullt och en massa smarta lösningar. Även om äldre hus har sin charm så är nytt alltid så fräscht.

Ja man kan ju tycka att man skulle sovit som en prinsessa inatt när man sluppit vakna med en liten Justin flera gånger . Men konstigt, sover så oroligt utan honom. Så snart ska jag åka och hämta honom och sen blir det barnkalas på fm.
Tjingeling....

lördag 25 februari 2012

Easy waves

Köpte Babyliss Easy Waves idag. Jag tycker det är kul att förändra mitt hår och lockar man det på något sätt så håller det dessutom mycket bättre och man behöver inte tvätta lika ofta.
Erbjudande på Åhléns 499 kr istället för 599 kr.
Ja såhär blev resultatet.....

Vilka tror ni går vidare i Mello ikväll? Jag tippar på Danny och Charlotte. Men man vet ju aldrig efter förra veckan.... Hi hi

Familjemys och vuxentid...

God förmiddag, verkar som många av er har sol idag, härligt! Tyvärr är det inte lika fint här i Stockholm, grått och regn.....
Idag har vi lite Familjemys Mattias, Justin och jag. Lite ärenden och fika på Sickla köpkvarter. Givetvis ett besök i sportaffären.....och leksaksaffären.

Ikväll sover Justin hos farmor och farfar och vi är bjudna på vuxenmiddag hos goda vänner. Ska bli så mysigt!!!!

Vad hittar ni på idag?

fredag 24 februari 2012

Ta tillvara på livet........




Läste en artikel i Aftonbladet om vad vi ångrar mest när vi närmar oss döden...... läs detta och tänk efter ( gäller även mig såklart )

Det ångrar vi människor

1. Uppfyllt sina drömmar, i stället för att lyssna på andra.
– Det här var det vanligaste av allt. Många hade inte ens uppfyllt hälften av sina drömmar, och tvingades dö med den vetskapen. De önskar att de levt sina liv som de själva velat, och inte det liv som andra förväntade sig att de skulle göra.

2. Inte jobbat så hårt.
– Varje man sa likadant. De missade sina barns uppväxt och hade velat spendera mer tid med sina fruar. Alla män jag pratade med ångrade djupt att de hade låtit jobbet ta så stor plats i sina liv.

3. Vågat säga ifrån.
– Många människor höll tyst för att inte riskera vänskapen med andra. Som ett resultat av det fick de alltid böja sig och fick ett mediokert liv, utan chans att bli den de verkligen hade kunnat bli. Många utvecklade en bitterhet över detta.

4. Haft bättre kontakt med vännerna.

– Det är först på dödsbädden som de flesta människor inser hur mycket de saknar sina vänner. Och under de sista veckorna av livet är det svårt att få kontakt med alla. Många av patienterna hade haft fullt upp med sina egna liv och tappat kontakten med sina vänner. Alla saknade dem när de dog.

5. Tillåtit sig själva att vara gladare.

– Många förstod inte förrän på slutet att känna glädje är ett val man kan göra. De hade stannat i gamla hjulspår och behållit den familjära säkerheten. Rädsla för förändringar hade gjort att de låtsades vara nöjda med tillvaron, fast de i själva verket längtade efter att få skratta på riktigt och ha riktigt kul igen.

Men varför ska det vara så svårt......vi vet ju alla dessa saker men ändå stressar vi på i våra liv och bryr och för mycket om vad andra tycker.
Ibland är folk så elaka om människor dom inte ens känner......eller vet någonting om.
Kunde man inte få några fler timmar per dygn att bara tex ägna åt sin familj/vänner inte behöva oroa sig över jobb/ekonomi/hämta/lämna/ vad ska ätas etc........

Ja ja man kan ju i alla fall sätta upp dessa 5 punkter på kylskåpet och titta på dom varje dag och göra ett försök.

Nu ska jag fredagsmysa med familjen, hoppas ni också får en trevlig fredag och helg.





På benen igen......

Nu får det vara slut med sjukdomar i detta hus!!!!!!!!!! Vi har varit sjuka till och från sedan jul.
Nej ut med alla dom och in med våren, idag känner jag att den verkligen är på gång.

Skulle kommit igång och tränat idag efter all hosta men gårdagens bakslag satte såklart stop för det, ni laddar jag inför nästa fredag istället.

Har faktiskt hunnit att vara och vecko handla på morgonen och nu en kaffe och invänta vad den lilla prinsessan ska heta. Jag hoppas på Alice, det hette min fina mormor i andranamn. Hade vi fått en dotter när vi fick Justin skulle hon fått heta Alice. Saknar min fina mormor när jag ser detta kort..... Hon var världens piffigaste in i det sista, på detta kort är hon nästan 90 år.

Ha en fin dag så hörs vi i kväll.......



torsdag 23 februari 2012

Ikväll blir det inget långt inlägg, legat sjuk hela dan, så jag vill helst glömma denna dag. ( fast det är väldigt roligt att vi fått en liten prinsessa ) här är jag när jag väntade min lille prins för 3 år sedan, fint minne....
I morgon hoppas jag vara på fötter igen.
Ha en trevlig kväll kära läsare.....

Välkommen lilla prinsessan...

Åh va roligt, en liten prinsessa. Något att glädjas åt denna grå, regniga dag

För övrigt är det nu min tur att ligga sjuk. Trodde verkligen jag klarat mig. Men icke.....Så det blir soffan idag och titta på ALLT om den kungliga födseln.

Grattis Victoria och Daniel

onsdag 22 februari 2012

Dripp Dropp.......


Aldrig är man väl så glad när det regnar som när våren är på gång.......suttit hemma och jobbat idag och snö och is har bara kanat av taket och fått hela huset att skaka. SÅÅÅÅ härligt!!!!! Våren närmar sig.
I år längtar jag verkligen efter våren eftersom vintern varit så mörk. Tänk första gången man kan tända grillen och sitta ute......HÄRLIGT!!!!!

Tack för alla fina tips jag fick för spruckna trötta vinter händer. Delar med mig här, kanske något som kan passa just dig......




Detta kom från Marie Wibergh
Hej Annika! Läste om dina händer på bloggen. En ännu bättre salva är Forevers Propolis för 190kr. Bäst i test enligt Expressen och flera andra tidningar.

Nillalie Enköping tipsar om detta

Som fd spaterapeut har jag bra tips gällande torra händer! Handbad 10 min, ta sedan olja (olive,sesam,solros,etc) och salt vanligt Jozobordssalt. Smörj in händerna med oljan låt sitta några min, peela noga med saltet över hela händerna, fingrar tumgrepp där man blir torr o fnasig, tillsätt lite ljummet vatten el olja, så att det går mjukt att peela. Skölj av med varmt vatten ej tvål, torka torrt och smörj in händerna med handcreme. Precis som saltvatten i havet har saltet läkande effekt, oljan mjukgör. Du blir len som en babyrumpa ;-) Använd O.P.I s nail oil pen med pensel varje kväll på nagelbanden! Jag garanterar fina händer.♥ Funkar även på fötter i kombination med fotfil givetvis.

Och från Åsa kommer följande
Den där klarar jag mig inte utan.... Men prova Rituals handscrub (den är som mask på samma gång) och sedan handcreme efter det...
Ja nu får även ni några nya tips att testa..... så får vi alla fina lena händer till våren!!!!!!!

Se you tomorrow.....

Lika som bär......

God morgon i halkan......vilket väder det är. Glashalt och underkylt regn. Var en bedrift att ta sig till dagis med bil för att inte tala om dom mammor som gick dit.....ta det FÖRSIKTIGT när ni går ut idag, på med broddarna!!!!!!!!!


När jag tittade på Top Model Sverige igår blev jag så full i skratt. Victoria som är med är ju så sjukt lik Gunilla i Svenska Hollywood fruar. Har dom något släktskap tro?????


 Det är något när dom pratar som gör att dom är slående lika.......kanske en hemlig dotter??????
Men det är klart man brukar ju okänd tvilling någonstans..................


Vet inte hur det är med era händer nu när det är så konstigt väder. Kallt ena dagen och varmt ena. Min händer spricker totalt och jag få en massa småsår. Har provat en massa olika handkrämer i flera år men har nu äntligen hittat en som är super. Pepair från Apoteket.......Ett bra tips.

Ha nu en fantastisk dag. Nu ska det jobbas för full, har en massa saker att fixa idag........

tisdag 21 februari 2012

En liten utflykt

Justin har varit mycket bättre idag men det märks att det tagit på hans krafter. Sover 2 timmar på dagen han som aldrig sover middag längre.
Vi gjorde dock en lite utflykt till pappas jobb och överraskade med semlor.......gissa om han blev glad

 När vi kom hem tyckte Justin att vi skulle dammsuga lite....


 Denna bild från i somras är hans absoluta favorit just nu. En kompis son från Borås var på besök och han är såklart målvakt. Nu tjatar Justin att vi ska åka till Simon i Borås och hämta hans plock och stöt. Kanske inte så dum idé!!!!!

Nu väntar lite mys i soffan, hoppas ni får en toppen kväll och att det bjuds på semlor om ni inte redan hunnit med det innan idag. kram <3


Bättre och bättre

God morgon kära vänner......

Känns som det blir en bra dag idag, Justin har fått behålla all mat från igår och jag känner mig faktiskt bättre. Vi blir dock hemma idag också, är ju 48 timmar på kräksjukan för dagis, och han behöver komma igång lite mer med maten och återfå krafterna.


Kolla här vilka finisar som kom i posten igår, beställde dom från TING UTE&INNE,  dom har bådebutik, trädgårdshjälp, inredningshjälp och nätbutik. Dessutom har dom en inspirationsblogg på sin hemsida där man kan får massa fina uppslag och tips. Kolla in och få lite ny inspiration.....nu är våren nära...........

För övrigt är det en av mina favoritdagar idag........SEMELDAGEN!!!!!!!!!!! då måste man ju bara äta en semla eller hur? hur har ni tänkt göra??????
Är ni i Stockholm!!!! kika in på ett av mina favorit fik för en semla och underbar miljö. Café no 16 på Linnégatan 16.

Vi hörs sen kram kram........