fredag 30 september 2011

Gott och blandat

Idag kände jag mig äntligen lite bättre och kunde komma iväg och jobba. Det var Aces på Lidingö som gällde för dagen. Kom in nya varor som vi packade upp och detta varvades med en massa trevliga kunder. Kolla in dess godingar. Underbara stövlar från Ilse Jacobsen och väst från SkinnWille, supersnyggt!!!!! www.acessverige.se


Efter jobbet var det bara att bege sig hem och laga mat. Elias har två hockey kompisar på besök som ska sova över och Justin är glad som en lärka med tre killar som vill spela "Ocky".
Nu har vi alla landat i soffan och kollar Idol, mysigt med fredag och alla är samlade.
Hoppas ni alla får en underbar helg och får njuta av det fina vädret, för det ska jag göra.

torsdag 29 september 2011

Spirit of Maya.

När man ligger sjuk blir man ju extra glad om det kommer ett paket i brevlådan.
Två fina saker från Spirit of Maya.
Miss A message med fina budskapet "the secret to living is giving! så sant så..... och 
Antoinette dress i Cerise i ecovelour.
kolla in på hemsidan för fler fina saker. www.spiritofmaya.com

Nu blir det vila för mig, för i morgon bara ska jag till jobbet, bort med elaka dagisförkylningen!!!!!

onsdag 28 september 2011

Att vara tacksam varje dag.

Såg precis den här bilden på Fb, oj vilken klump i magen jag fick.
En bild som egentligen inte behöver någon text, den talar för sig själv.
Har precis beklagat mig över min feber och förkylning som nu känns helt oviktig.
VARFÖR ska det vara så svårt att  komma ihåg hur bra man har det.
Tak över huvudet, mat på bordet, friska barn, fina vänner. Vad mer kan man begära av livet.
Ändå känns det som om man hela tiden jagar efter något bättre.
Denna bild borde man titta på varje morgon för att bli en bättre människa. Leva i nuet ( jag är usel på detta men ska verkligen försöka )
Va rädda om varandra och ta till vara på dagen.

Sjuk!!!!

Nu är jag helt däckad.......förkyld, feber, hosta.
För första gången på väldigt länge har jag behövt ställa in ett jobb ikväll.
Skulle gått en visning för Thalia på Karlavägen men tyvärr blir det inget för min del.
Blir att kurera mig med diverse medicin och sova några timmar.

tisdag 27 september 2011

Orkidéer.

Jag älskar orkidéer, men har fram tills nu inte haft någon större lycka med att få dom att blomma om. Men nu verkar lyckan ha vänt....helt plötsligt har jag 4 gamla plantor som är på väg att blomma.
En av dom fick jag när jag fyllde 30 år, så den firar 10 år med att snart blomma. Härligt!!!
Denna däremot ficka jag av svärmor nu när jag fyllde 40, hoppas den kommer leva riktigt många år. :)


Ikväll blir det tidigt i säng, håller på att bli förkyld.
Tänt en brasa men fryser ändå :(

måndag 26 september 2011

Låååååååååång dag!!!!

Hej på er!
idag blev det en riktigt lång dag, Först lämna på dagis. Rask promenad i det härliga vädret till T-Banan för att upptäcka att det är trafikstörningar.....tog nästan en timme till jobbet jämfört med 30 min annars. Bra start på veckan :) Full fart på jobbet för att sedan åter igen hoppa på T-banan. Han tyvärr inte så långt innan det åter igen var stopp, denna gång signalfel. Tog ÖVER en timme hem.
Väl hemma 19.30 var jag helt slut. Möttes av en annan liten människa som också var trött efter en dag på dagis. Lite mys i soffan och sedan Aja Baja Alfons Åberg. Nu sover han sött och jag har stupat i soffan med Zapp på TV:n, Idol, Ensam mamma och strax Hollywood fruar. Något seriösare orkar jag inte vila ögonen på ikväll. :)

söndag 25 september 2011

Men det blev ju en toppen dag trotts allt.

Solen kom fram och med den värmen, mannen vaknade till liv och vi fick en mysig dag i trädgården.
( tyckte jag och Jusitn i alla fall........Mattias är inte så mycket för fix i trädgården )


Allt slängdes ut ur förrådet, en del slängdes för gott,  resterande åkte in i boden igen tillsammans med utemöbler och div sommar saker.
Jag klippte bort vissna buskar och planterade om lite......härligt nu är det så fint.
Justin tyckte givetvis det var jätte kul att få hjälpa till, och släpade på alla stora kvistar och klättrade på stegen.


Dagen avslutades med att min bästa vän Kin med familj kom på fika besök.
Bonusbarnen anlände och nu laddar vi inför en vecka full av olika jobb och logistik för att få vardagen att gå ihop. Syskonen är samlade.

Var tog sovmorgonen och solen vägen????????

Igår firade vi min fina vän Karoline som fyllde 40 år. Nu har nästa alla i tjejgänget fyllt och vi känner äntligen att vi har samlat på oss lite vuxen poäng :) Karoline hade ordnat en fantastisk fest med god mat, dryck och "goa" vänner.


Nu skulle man ju kunna tro att man fick sovmorgon idag när mannen var hemma igår med Justin, men inte........han snarkar så gott och jag är nu uppe med en pigg 2,5 åring.
Och vad hände med solen????? jag hade sett fram emot en härlig dag i trädgården med höststädning. Men andra att det går att göra även i mulet väder :) Nu blir det först lite god frukost sedan på med arbetsbyxorna, känns som det blir en toppen dag ändå!!!! Hörs sen.

lördag 24 september 2011

Vilken underbar morgon!!!!!

Vilken fantastisk morgon, solen skiner och det är så där krispigt ute. I LOVE! Nu åker jag iväg och jobba på Aces fram till kl 16 sedan hem och svira om. I kväll ska vi fira en av mina bästa väninnors 40-dag.
Hoppas ni alla får en underbar lördag och att solen skiner på er alla.
Hörs i morgon med rapport om festen.

fredag 23 september 2011

En härlig dag på jobbet!

Min jobbvecka brukar minst sagt vara varierande, det vill bara till att man dyker upp på rätt ställe på morgonen.
Efter att ha varit mamma ledig och jobbat mycket hemifrån med mitt barnmärke " Ocky " kände jag för ett tag sedan att jag ville komma ut och träffa folk lite mer regelbundet. Fick kontakt med trevliga Anneli som driver Aces på Lidingö och sedan augusti jobbar jag i hennes butik två dagar i veckan,
(blir en bra mix med övriga uppdrag.) En supermysig butik med kläder, ljus, kuddar och lite andra feelgood produkter.
Kom gärna in i butiken och kika runt eller dra ihop ett tjejgäng och kom förbi en kväll efter stängning. Då får ni veta lite mer om varje märke och har möjlighet att prova i lugn och ro.




Aces vid Torsviks torg på Lidingö!
Efter avslutad dag var orken till att laga mat inte så stor och jag bestämde mig för att hämta upp thaimat på vägen hem. Var dock inte bara jag som kände så denna fredag kväll. Hela Enskede verkade ha samlats utanför lilla kiosken som blivit väldigt populär. Grattis till bra mat!, kul när det går bra för ambitiösa människor.



I morgon bär det av till Aces och Lidingö igen , om jag tar mig fram vill säga. Upptäckte idag att det är Lidingöloppet i morgon och att man väntar dit ca 40.000 pers. Tjingling!!!!


torsdag 22 september 2011

Svärmor & spontanmiddag!

Hej igen, idag har det varit en salig blandning, Justin är fortfarande lite snuvig men nu märker man att det börjar bli spring i benen så i morgon blir det DAGIS!!!!!

Dagen inleddes med att vi fick besök av farmor/svärmor. Jag har världens mysigaste svärmor som alltid ställer upp på alla i familjen så idag var det äntligen dags för mig att få skämma bort henne lite. Det blev fika, jag tonade hennes hår och plockade ögonbrynen och sedan avslutade vi med lunch.
Justin väntade tålmodigt även om han hellre tyckte att farmor skulle vara utespelare så att han kunde stå i mål.
Jag undrar hur vår parkett kommer se ut om några år?????




På eftermiddagen stötte vi på grannarna ute som har barn i samma ålder, blev lite lek för att sedan avslutas med att vi bjöds in på spontanmiddag. Alltid lika trevligt då dom dessutom lagar supergod mat. Barnen lekte och Justin hittade en klänning att klä ut sig i, måste säga att det är lite tvära kast på klädseln idag.......
Ni får ursäkta kvalitén på bilderna, kanske dags att investera i en ny kamera nu när jag ska blogga. Någon som har tips om en liten smidig kamera som tar bra bilder ?
Nej nu är det dags att börja förbereda för jobb i morgon, ha en fortsatt trevlig kväll.

Blogg dags!

Efter många om och men så är det nu äntligen dags för mig att börja blogga!!!! ska bli riktigt kul.
Så här första gången ska jag försöka sammanfatta veckan lite kort. Börjar i lördag då jag fyllde 40 år!!!! hade inte tänkt fira alls men mina kära väninnor hade andra planer. Kidnappning hemma, båt till Sandhamn, lunch, spa, middag, dans och övernattning. Vilken lyx! Tänk att dom gjorde allt detta för mig, jag blev verkligen rörd.

Helgen avslutades i ishallen där Justin och jag såg hans bror Elias ( som spelar hockey i Djurgården ) ta hem bronset med sitt lag i helgens turnering. Justin var glad som en lärka över att få vara i hallen med "grabbarna" som han säger.

På måndagen var det dags för dagis igen. Jag tillbringade dagen med en massa pappersarbete och telefonsamtal. På kvällen gick jag visning på Dansmuseet, här är några smakprov på det! Kolla in sista bilden, riktig Hollywood frilla, hi hi





Det gick från glamourös måndagskväll till att VABBA på tisdag.  Justin hade feber på natten och började bli förkyld och hostig, bara att stanna hemma. Det blev mycket mys i soffan och vi såg väl Teletubbies minst 4 gånger. En DVD jag lovat mig själv att aldrig se innan jag fick barn.......

Onsdagen fortsatte i förkylningens tecken och nu rinner den lilla näsan för fullt. Men inte så trött att han inte orkar med en hockey match mellan varven. Ja vi har minst sagt en hockey tokig liten son. " teka mamma" och " jag är värsta målvakten" är fraser som ofta hörs i vårt hem. Även om det är tråkigt att va sjuka så gjorde det inte så mycket idag när det var regn och rusk ute. Kände mig till och med så frusen att jag tände höstens första brasa. MYSIGT!
Efter tänd brasa och lugnt i huset satte jag igång med att lägga upp min blogg....och nu är jag alltså igång. Trött i ögonen, dags att säga god natt. I morgon kommer svärmor på besök.....